Debut imponerade!

Årets första montélopp reds på Romme i fredags. Favorit i loppet var Affe Dara och Jennifer L Oscarsson som kom med en fin seger i bagaget. Men spelarna hade även snappat upp att V75-vane Ladyofthelake skulle ut under sadel för första gången och gjorde denna till andrahandsfavorit. Och det var ingen debut att skämmas över! I tredje spår och såg slagen ut i ingången av sista sväng men visade rejäl styrka och tog igen meter för meter. Segertiden blev 1:16,4 och marginalen 2 längder före Sid The Kid och Emilia Leo. Red Ladyofthelake gjorde Anna Erixon. Det åttaåriga stoet blir intressant att följa!

 

På lördagen stod Bergsåker som värd för V75 och inom V4:an reds ett montélopp. Dream Bore och Jennifer L Oscarsson tog ledning och inledde första varvet i behagligt tempo men fintade bort konkurrenterna. Nästan alla. Solängets Susanne H Osterling var med på noterna och hängde på med starke Christian Palema. Sista 500 meterna blev en uppgörelse mellan dessa två och övriga hade inte en chans att hänga på. Christian Palema vann med en halslängd och vinnaroddset blev 10,04. Susanne H Osterling är en av de ryttare som ridit sedan montén blev spelbart och visade under lördagen sin rutin. Segern var värd 40.000kr. Tvåa blev Dream Bore och trea Emilia Leo med egentränade Signmeup. 

 

Igår, måndag, reds det ett lopp på Axevalla för hästar med högst 300.000 kr och det inleddes med en fartfest då ledande Kirby Sånna med Stephanie J Werder fick Windwalker med Alice Molin på utsidan, hårt pressande om ledning. 1:09,7 första 500m! På bortre lång visade sig den hårda öppningen och Kirby Sånna stumnade. Windwalker tog över och ledde in på upploppet, men Axevalla är känt för sitt långa upplopp och det blev ett spännande slutstrid med tre hästar som stred till mållinjen. Tova Bengtsson hade gjort en väl avvägd ritt med Nelle Red Turbo under hela loppet vilket gav gott resultat och var först över mål med ett huvud som marginal. Tvåa var det oerhört tappre Windwalker och trea Jenny Malmqvist med Tracks. « Tillbaka