Fyra segrare i tre lopp!

Storbanorna var de banor som anordnade montélopp i dagarna åtta. Onsdagen inledde med två lopp på Solvalla och redan i lopp 1 fick vi uppleva spänning. Jennifer Persson red resolut till spets med sin egentränade Noble Power. Första 500m öppnades opå 1:14,0 och varvet dämpades till 1:15,8. Upploppet blev rafflande då Noble Power (spelad till 10 för 10kr) utmanades av montédebuterande Happy Pal med Emilia Leo på ryggen. Stenhårt i mål! Så hårt att inte ens målfoto kunde skilja segraren från andraplatsen, så det blev dött lopp. Två segrare! 

Och en tredje hann det bli under kvällen. Favoriten B.B.S. Sugarlight ångade sin vana trogen för vagn, även iväg fort under sadeln och tog ledning enkelt. Ridande Kristine Kvasnes höll uppe ett högt tempo för att vara på januari-bana och montédebut, vilket gjorde att det mattades till slut och höll till en andraplats. Sofia Adolfsson hade suttit avvaktande i kön men avgjorde i ett nafs och segerstaplaren Even's First Boy tog sin fjärde montéseger, fortfarande obesegrad under sadel. Segertiden blev 1:11,7/1640a. 

 

Jägersro bjöd på montélopp under sina V75-tävlingar på lördagen och här fick vi se en heroisk insats! Anders Zackrisson tränar Diora Sound som har visat sig gilla att blanda sulky- med montéstarter. Denna gång blev det 6-åriga stoet utknuffad i tredjespår efter 500m och där låg hon, resten av loppet. In på upploppet tänkte man att nu mattas det, men hon tillsammans med ridande Tova Bengtsson bara fortsatte ånga på och marginalen blev en halv längd före tvåan Supreme Court. En mycket imponerande seger!

 

 « Tillbaka