Fem resultat

I lördags skrällde det rejält i montéloppet. Ledande Dream Bore stod själv på startvolten och tog hand om ledningen, snabbast från tillägg var Strecket som hängde på i rygg. Favoriten Bohemianrhapsody attackerade varvet kvar men fick inte travet att stämma i näst sista sväng och galoppen kom. På bortre långsidan försökte Jennifer L Oscarsson och Dream Bore skaka av sig konkurrenterna men Maria Riedl och Strecket ville inte ge dem segern så lätt. Det stod mellan dessa två och först över mål kom Strecket. 55,21 blev det fina vinnaroddset. 

 

Endast sju hästar kom till start på Mantorp i måndags efter två strykningar och det blev katternas lek med råttorna: tre hästar på start och fyra stycken 40 meter bakom. Ledning tog Espoir med Susanna Smedeby men fick snabbt Emilia Leo och Tsar de Houelle på utsidan som tog över. Och de ångade på där framme och öppnade varvet på 1:13,8. På bortre långsidan ebbade det ut och Jenny Malmqvist satte in attacken med Kay Adams och det bet bra. Jennifer Persson och Queasy, som inte startat på ett tag drog ifrån en bit men hade ingen chans att stå emot Kay Adams som segrade med marginalen fem längder. 

 

 Emilia Leo har börjat året starkt och på Solvalla denna onsdag höll hon på att knipa en dubbel. I första montéloppet red hon Relation som vann med 1,5 längd före Quota, som ledde mesta delen av loppet men fick ge sig sista biten. 

I det andra montéloppet så red Emilia Lionel. Dock inte den norska storloppsdeltagaren, utan detta var den svenska namnen, tränad av Solvallas Jan I Jönsson. Här ångade Joe Dalton Zenz till ledning men tappade aktionen efter ett tag och galopperade. Lionel tog över och stred in i mål men fick se sig slagen av högoddsaren Chatwat och Jennifer L Oscarsson precis innan mål. En stark andraplats blev det för Emilia Leo. « Tillbaka