April har börjat!

1 april inleddes Rommes V75-tävlingar med ett montélopp. Ett litet fält, då Romme är den enda bana som inte anpassat sin startbilsvinge till att ha fler hästar än 8, trots att det är enligt reglemente godkänt att ha 12 hästar i startfältet. Men vi får hoppas att de inom kort väljer att ändra på det så att fler kan delta. Nog om det. 

Trots att det var få hästar, sju till antalet, så fick vi se en riktigt bra insats av vinnaren. Supreme Court  tog hand om ledningen och höll uppe tempot rejält tillsammans med sin ryttare Julia Andersson. Första 500 m gick på 1:13,5 och varvet på 1:15,5. Skuggade bakom denna gjorde My Ovi tillsammans med Viktoria Strand Jörgensen och det var de här två det skulle handla om resten av loppet. Lite spänning hann det bli men när Julia påminde om att nu är det upplopp så gick Supreme Court undan med marginalen  5 längder. Sluttiden blev 1:14,9 och vinnaroddset låga 1,39.

 

Få hästar var det även som kom till start på Åby denna onsdag. Mikael Å Linderoth hade hittat en passande uppgift åt sin segerstaplare Even's First Boy och med på ryggen satt Sveriges etta på topplistan: Sofia Adolfsson. Tova Bengtsson tog ledning med Trust My Dream. Favoriten startade med 40 meters tillägg så Sofia red ikapp övriga fältet och avvaktade lugnt till bortre långsidan. Men när hon gav orde så seglade de undan på lätta ben med sex längder ner till tvåan Lubeck.   

 

Sophia Jacobsen är en glad Åby-amatör som ofta har fina framgångar när hon startar sina egentränade hästar, både i sulky och monté, och i torsdags på Örebro fick hon visa glädje. Tillsammans med sin egna Tiptoe så red hon ett avvaktande lopp i rygg på ledande Sean Banan. På bortre långsidan styrde Sophia ut sin fux och i sista sväng hade hon övertaget. Det blev ett defilerande upplopp och Sophia hann bjuda på en rejäl segergest.

 

En annan amatör med egentränade framgångar är Caroline Forsner som har Umåker som hemmabana. Just den banan anordnade montélopp i fredags och Caroline var ut och luftade sin egna Ariel T.Dream för första gången i år. En passande årsdebut blev det då hästen mest såg ut att jogga runt de två varven. Åtta länger blev marginalen och det såg ut som att det kan bli ett liknande år som ekipaget hade tillsammans i fjol: 7 segrar på 16 montéstarter och 220.900 kr insprunget. 

 

Solvalla stod för V75-finaler denna soliga lördag och dagen inleddes med ett fint montélopp, döpt efter Simb Moonzoom, som tränades av Jim Frick och reds mestadels av Viktoria Strand Jörgensen. Den första montéstjärnan på svensk mark. 

I detta lopp tog startsnabbe Kay Adams och Jenny Malmqvist hand om ledningen och höll ett kvickt tempo. Varvet gick på 1:12,5. Emilia Leo red favoriten Liberty Face och höll sig avvaktande i tredjepar utvändigt. Strax innan sista sväng styrde Emilia på och de två främre ekipagen ryckte ifrån. Det blev en liten duell men Liberty Face gled undan till slut till en säker seger. Det var Liberty Face andra montéstart, och har givit lika många segrar. Per Linderoth tränar och sluttiden blev 1:12,9/1640a. 

 

 

 

 

 

 « Tillbaka