Fem lopp på en lördag!

Lördagen den 5 maj reds det inte mindre än fem montélopp! Jägersro inledde med breddlopp denna förmiddag. Nicole Marsing red Kungkurt offensivt från sista häst fram till dödens inom de första 700m, kröp sedan ner i rygg ledaren till sista bortre långsidan. När de började stötas från kön gick ekipaget ut och fick grepp om ledaren Brinovas Tornado, som stretade emot bra länge. 

 

Solänget inledde med ett lopp för varmblod. Clara Jonasson är det många som känner igen från den södra delen av Sverige, ursprungligen från Halmstad, men hon har nu flyttat uppåt i landet. Med i flytten tog hon hästen Staro Juventus. Efter en lugn start satte Clara in stöten på bortre långsidan och svepte det tunna fältet fram till ledning. Sen var det bara för Clara att njuta av åkturen och övriga kämpade förjäves. 

Lopp nummer två var ett kallblodslopp och jag gissar att stall Skoglund/Tallberg ropade: ÄNTLIGEN! när deras Åsarappen var först i mål. Hästen gör alltid bra prestationer men har inte fått vinna på sistone. Men idag var det dags och han gjorde ett rejält lopp och gick undan till en seger med många längder som marginal. Caroline Forsner red. 

 

Fartfyllt blev det på Örebro under deras V75-tävlingar då det reds från flera håll i starten, kvickast var All Knight som öppnade första 500m på 1:09,5. Varvet fortsatte på 1:12,3. Då tryckte Cinnamon Prince sig förbi men slog snöpligt på en galopp. Jennifer L Oscarsson såg då sin chans och ryckte ifrån de övriga tillsammans med Lubeck och det blev en klar seger. Tiden 1:12,8/1640a. 

 

Kvällen avslutades på Gävle och där fick vi se en offensiv ritt från Nathalie Bergström på Meshan som höll hela vägen, trots tredjespår fram till dödens och ledning, sen press hela vägen. Riktigt fin inställning visade hästen. Torbjörn Westman tränar.  

 

 « Tillbaka