Sju lopp på fyra dagar

Färjestad inledde veckan med ett montélopp som blev fartfyllt till en början. Pols Crazy Diamond brukar rusa i sulky och kom med ett montékval innanför västen. Även här i sin första montéstart gick det undan från början och varvet inleddes på 1:14,9. Strax innan sista sväng började det ebba ut för ledaren som fort fick Polycrates Face på utsidan, som Sofia Adolfsson avvaktat med i kön. Sen blev det endast en lång segerdefilering då Sofia åkandes kunde ta sig i mål med favoriten. Tvåa blev en tapper Sean Banan och trea Trust My Dream.

 

Samma dag reds det lopp på Umåker, där det fina ekipaget Ariel T.Dream och Caroline Forsner visade upp sig. De har i år gjort fyra starter tillsammans och detta var tredje segern. Förra året gjorde de 17 starter som blev sju segrar och totalt 11 pallplatser. Det är inte höga odds på att 2018 blir lika bra, om möjligt ännu bättre. Caroline äger och tränar det åttaåriga stoet och som det låter är nästa mål huvudstadsbanan Solvalla. Kul!

 

En häst som verkligen kan flytta på sig är Tony Wallins Marteau De Thor, men har inte riktigt fått utdelning i de montéstarter som hittills varit. Till i tisdags. Susanna Smedeby red ett perfekt lopp och äntligen fick de kliva in i vinnarcirkeln. Segertiden blev 1:15,5/2140a. 

 

Erica Guldhag är en Boden-ryttare som tar för sig mer och mer i loppen. Torsdagsvällens breddtrav på hennes hemmabana bjöd på ett montélopp och hon satt återigen upp på Tjurkhults Sigge som knep sin första montéseger i mitten av april. Där emellan har det hunnit blivit en femteplats, men nu var det alltså dags igen för en vinst. Segertiden bev 1:16,9 2140v volt.

 

Under Gentlemannadagen på Jägersro fick vi se en väldigt bra prestation av Pilevallas Krabat. Även fast halva fältet, fyra av åtta stycken, gjorde bort sig i starten med galopp så behöver han inte skämmas. Första 500m gick nämligen på 1:13,0 och varvet fortsatte på 1:14,8. Lite avstannandes på upploppet, hade inte startat på en månad, blev sluttiden 1:14,7. Tvåa blev en bra spurtande Day Sun Dream. Helena Lindqvist tränar 10-åriga Pilevallas Krabat och Malin Andersson red. 

 

Lindesberg är en bana som ofta har montélopp under sina dagar. Torsdagen var andra tävlingsdagen för året och båda gångerna har det ridits två montélopp.  Som lopp 4 gick det första och det inleddes lite stökigt då det blev omstart bakom bilen då Emilia Leo och Kattens Chamsin hade lite utrustningsproblem. Men när den andra väl gick så var ekipaget långt ifrån bekymmer. De öppnade bra från spår 8 och hade inga bekymmer att komma till ledning. Väl där satte sig Emilia stiligt i sadeln och kunde finåka i två varv och lugnt ro segern i hamn. Segertiden blev 1:15,3. Tomas Rosén tränar. Tvåa i mål blev Divas Revansch och trea Tiptoe, som efter stor markförlust i starten gjorde en rejäl upphämtning och hade nog gett Kattens Chamsin en rejäl match utan galoppen. 

David Persson är en Axevalla-amatör som i år har valt att starta sina hästar i monté. Och det med framgång. Fyra starter har resulterat i tre segrar och en andraplats. Idag på Lindesberg togs alltså tredje årssegern som tränare i monté då Sofia Adolfsson och Kaching seglade undan.  « Tillbaka