Svenskt kallblodsrekord!

Tyvärr inleddes montéloppet på Östersund med en olycka då Olivia Uggla ramlade av Yamkee Flair i ledning. Mer finns att läsa här: Travronden och senare också: Olivias kommentar. Vi önskar Olivia krya på dig och hoppas att du snart är tillbaka på banan och i sadeln igen!

När loppet reds om så blev det en väldigt spännande upploppsduell. Aramis Hornline tog över ledning efter 700 meter från K.K. Sugarcane och ledde in i sista sväng. Fick då Julio Gold på utsidan som kom med en väldig fart. Hela upploppet stred Aramis Hornline och Julio Gold och det blev väldigt spännande. Nosen först? Aramis Hornline med Tilda Gottås. Nämnvärt är att loppet var döpt till Montékamp Östersundstravet-Leangen, vilket var just fem Östersundsryttare mot fem Leangenryttare. Och det blev verkligen en kamp, då Tilda Gottås representerade Östersund och Julio Golds ryttare Villa Furre Olea red för Leangen.

 

Som sista lopp denna fredagskväll reds ett montélopp. Detta var försök fem av fem i Kalmarsundsmontén, finalen går på nationaldagen 6 juni. Nejlika Dag visade sin startsnabbhet och sprang i ledning 1:10,0 första biten och fick dämpa varvet till 1:15,0. Men favoriten Interest Sånna i ryggen och andrahandsfavoriten Uappa Di Azzurra i dödens gick de in i slutsvängen. Nejlika Dag stretade emot en bit men det ebbade ut. Uappa Di Azzurra visade styrka och Henriette Larsen kunde måtta in segern fint. Interest Sånna spurtade bra till andraplatsen när luckan kom, även Dream In Matchtown knep tredjeplatsen med bra fart under hovarna. 

 

Dannero började lördagen med förmiddagstrav och breddlopp. Ett montélopp bjöds det på och även här fick vi se vinnaren i dödens. Susanne H Osterling är rutinerad i både monté och sulky och visar ofta skicklighet i starten. Så också den här gången och tog enelt hand om ledning. Där fick hon bestämma tempot tillsammans med Dream De Night. I dödens låg Lena Fritz med Igor Sånna. På bortre långsidan tryckte Lena upp tempot och passerade ledaren, sen var det bara en häst på banan. Lena kunde glida ifrån de övriga och segermarginalen blev skriven till många längder. 

 

Åby bjöd på högklassiga tävlingar denna lördag, Drottning Silvias Pokal, Kungapokalen, Algot Scotts minne med mera. Ändå valde tränarna att bara anmäla fem hästar till montéloppet som därför blev placerat som sista lopp. Efter en strykning återstod fyra hästar. Och det var sen vad det blev: fyra hästar på linje. Raggamuffin och Sofia Adolfsson fick en promenad i paken och försvarade favoritskapet enkelt. 1,77 i vinnarodds och segertiden 1:15,7/2640a. 

 

En mycket bra prestation fick vi se på Rättvik denna lördagskväll. Starten blev något fördröjd på grund av materialfel och en omstart, vilket inte gynnar den på förhand betrodde Silver Jo. På andra försöket kom de iväg och ledning tog montédebuterande Kometen tillsammans med sin tränare Nathalie Blom. Fick dock Silver Jo och Jenni H Åsberg på utsidan och som övertog. Varvet gick på snabba 1:24,0. Med bakom kunde Emilia Leo och Närbyflickan smyga och stoet som behöver sina rygglopp för att hålla sig lugn fick ett perfekt lopp av Emilia. Strax innan sista sväng kunde hon gå ut och ta över och även fast aktionen inte stämde helt hundra sista biten så gick de i mål på nytt svenskt rekord för kallblodiga ston i monté: 1:26,1! Starka papper! Två tiondelar från Odin Tabacs 1:25,9. Tränar gör Robert Skoglund. « Tillbaka