Majs sista lopp

Halmstad bjöd på montélopp dagen efter elitloppet. Fredrik Persson tog för första gången ut Bonnies Celebrity i sadellopp och det visade sig passa utmärkt. Red gjorde Tova Bengtsson och segern blev säkrad med 7 längder ner till tvåan. 

 

Tova Bengtsson fortsatte sitt segertåg ner till Jägersro dagen efter: Där hoppade hon upp på Anders Zackrissons Diora Sound. Här var det en halslängd till godo från tvåan, men oavsett marginal så en seger är en seger. Tiden landade på 1:14,2. Det här var ekipagets fjärde seger på fem försök. 

 

Samma dag anordnade Eskilstuna montélopp och där fick vi se en härlig segergest efter mål, då marginalen var en halv längd. Det var Sophia Jacobsen som lite satt i system att släppa tyglarna som segergest, som tillsammans med sin Tiptoe, som hon både träna och deläger, vann före Quantum Outlook. Detta var Tiptoes tjugonde seger på 76 starter, varav 11 segrar är tagna i monté!

 

Maj månads sista lopp fick vi se på Åby på torsdagen. Och månaden avslutades med en rejäl skräll: 96,38 gånger insatsen! Det var Jessica Flodin som stod för överraskningen då hon tillsammans med Quantum Tanqueray skar mållinjen först. Det behövdes dessutom ett målfoto för att se att det skiljde en nos till tvåan Dancer Rich och Leo Abrivard.  « Tillbaka