Ronjas första seger!

Ronja Lamminen red sitt första lopp år 2016, det året blev dt fyra framträdanden utan nåon placering, i fjol blev det 12 lopp ridna med två femteplatser och en sjätteplats. I år har det blivit tre ridna lopp med en sjätteplats som bäst. Men i fjärde försöket för i år, denna fredag på Solvalla, kom äntligen första segern! Det var med Åsa Lindbergs No Respect, vilket också var hästens första montéstart. Det var dock en dramatisk seger då ledande Igor Sånna med Lena Fritz såg ut att ha allt klart med en stor ledning hela upploppet. Men travet föll ur strax innan mål och det blev en snöplig galopp. Vilket resulterade i diskning och segern kunde tillskrivas No Respect och Ronja.

 

Romme på en fredagskväll med kallblodsmonté är alltid trevligt. Denna kväll fick vi se ett fint fält ställa upp och jämt spelat mellan 5 hästar. Den fina fuxen Strikkeprinsen tog ledning och grillade konkurrenterna väl. Bra start tillsammans med Christina A. Hande och lätt ledning, lugn början till att sen öka och grilla konkurrenterna. Flex gjorde det bra men kunde aldrig nå Strikkeprinsen. Segertiden 1:26,7.  

 

Donners Am är en häst som tränaren Per Linderoth håller högt i stallet och tog denna lördag på Ösytersund, när de anordnade V75, för första gången ut honom i monté. Ridande Jenni H Åsberg serverade hästen ett fint lopp och de kunde enkelt avgöra. Spelarna var med på den och fick endast 1,6 gånger insatsen. 1:14,9/2140a blev tiden i montédebuten. 

 

På söndagen gick det rejält undan i 1500m för Ninni Westerlund och Subaru Zoot. 1:11,0 första 500m och 1:13,0 första 1000m! Och detta i breddlopp med hästar med 50-200.000kr. Men det tog stopp på bortre långsidan och konkurrenterna kunde ta ikapp. Även fast sista 500m gick på 1:22,5 så ingen skugga över vinnande Västerbo Brazilia och Jenny Malmqvist. 

 

 « Tillbaka