Julis inledande montélopp

Åby inledde juli med två lopp under sin breddloppsdag. Det första loppet var för ryttare som red max 30 lopp under 2017. Här fick vi se en överlägsen favoritseger i form av Oya och Mathila Lövgren. Segertiden blev 1:17,3/2140a, en sekund fortare än tvåan Kootenay Goj.

Det andra loppet blev mer skräll Henriette Larsen satte it Mazda först över mål. Vinnaroddset blev 24,88.

 

En överlägsen vinnare blev det även på Hagmyren samma dag. Där reds det ett lopp för kallblod och segermarginalen för Sort Gull och Amanda Hedlund skrevs till många längder. Segertiden fina 1:26,6/2140.

 

Dalatravet (Romme och Rättvik) anordnar varje år ett lopp för de mest segerrikaste ryttarna under 2017, med licens på dessa tv å banor och hästarna lottas. I år blev det Marlene Gustafsson som fick stå överst på pallen. Hon red hästen Casper One och det var hästens andra montéseger på nio försök. 

 

Sofia Adolfsson besöker ofta vinnarcirkeln och fick även göra det denna tisdag på Axevalla. Hon och Blue Snapper levde upp till favoritskapet och tog en enkel seger före Kakan och Tova Bengtsson. 

 

Sverige spelade åttondelsfinal och Solvalla bjöd på matchen på storbild. Direkt efter Sveriges vinst och vidare till kvartsfinal så inleddes travtävlingarna med ett montélopp. Emilia Leo tog hand om ledning tillsammans med Kattens Chamsin och öppnade första 500m på 1:11,7 och fortsatte varvet på 1:13,7. Det såg länge bra ut men när Jennifer Persson begärde lite extra av Erica så lyckades hon sätta huvudet före Leos uppsittning. Trea blev en bra spurtande Ryan Kronos. Erica tränas av Li Hanné och segertiden blev 1:13,6/1640a. 

 

Jennifer Persson åkte vidare den kvällen till Eskilstuna. Där resulterade det inte i vinst, utan en sjätteplats med uppsittningen Subaru Zoot. Först över mål var däremot Susanna Smedeby tillsammans med Blabar, före Västerbo Brazilia och Alice Molin. 

 

Lindesberg hade ett montélopp inom V86 denna onsdagskväll och det var 50.000kr i förstapris. Therese Boström och Mr Miles tog hand om ledning men fick hårt tryck av Jenny Brunzell och Yoggi Composite. Varvet gick på 1:14,0. Någon som hade gottats sig där bakom var Emilia Leo som tillsammans med favoriten Angry Bird A avgjorde på ett steg och upploppet var en endaste lång segerdefilering. Då Mr Miles blev diskad för felaktig ridvikt och Dapper Don galopperade strax innan mål så gick andraplatsen till den i mål inkommande fyran Mellby Charmören. 

 

Arvika erbjuder ett väldigt fint kallblodslopp varje år med 70.000 kronor i första pris. Tyvärr blev det ett något rumphugget lopp då endast 4 ekipage kom i mål felfritt. Men ingen skugga över vinnaren Nordby Sleipner som segrade på tiden 1:26,9/2520m. 

 

 « Tillbaka