Montédebutanter och rutinerade segrare om vart annat!

Hoting har varje sommar den oerhört trevliga Hoting-veckan. Under lördagen reds det ett montélopp och som banan är så är det väldigt svårt att nå ledaren. Det bådade gott för den på start ensamme O.P.'s Futurum och Amanda Hedlund. De övriga jagade men kom aldrig förbi. Tvåa i ml Anna-Lena Forsberg och Quantum Bond och trea i mål Finding Nemo G.L. 

 

Halmstad bjuder också på oerhört trevligt sommartrav och under sin Sprintermästar-helg så reds det ett montélopp. Här fick vi se en oerhört fin montédebut! Med endast 156.600 kr på kontot vann Mr Linus P.H. på fina tiden 1:12,6/1640a! Red gjorde Julia Andersson och tränar gör Emma E Johansson. Vinnaroddset höga 52,32 och förstapriset var 50.000 kronor. 

 

En annan montédebutant visades upp dagen efter på Lindesberg. Racey Frontline kvalade den 21 juni och nu var det dags för montédebut vilket resulterade på bästa tänkbara sätt: Vinst! Red gjorde Mikaela Almgren.

 

Mikaela Almgren åkte vidare upp till Bollnäs där dagens andra lopp skulle avverkas. Där blev det ett tredjepris med Puccini. Vann gjorde Nicole Mellberg tillsammans med Bravo Power Dirt. 

 

En häst som gillar monté är Noble Face. han har gjort 43 starter i livet, av dessa har endast sex varit i sulky och av dem har endast en inte lett till diskning. I monténs 36 starter har endast en lett till diskning! Däremot har det blivit 8 segrar, 8 andraplatser och 5 tredjeplatser och givit prispengar i samtliga starter (utom den diskade förstås). Fint facit. Denna dag kom alltså nionde segern i 37:de montéstarten. Platsen var Tingsryd och red gjorde Sofia Adolfsson. Tränar gör Thomas Jonsson. 

 

Emilia Leo har flest montésegrar med kallblod hittills i år och på Skellefteå denna tisdag var det in get undantag. Öystein Tjomsland valde att ta ut Spydo Ö.K. i monté och det visade sig vara ett bra val. Det blev en säker seger med 8 längder. 

 

Barack La Marc är en annan häst som trivs under sadel. 10 segrar hittills i livet och alla tagna under sadel. Den tionde kom på Jägersro och red gjorde Jennifer L Oscarsson. 

 

Åmåls tävlingar bjöd på en fin montédebutant vid namn Smekeruds Javelin. Sofia Adolfsson red och Tomas Eklund tränar. 

 

Årjäng stod för V75-tävlingarna denna lördag och här fick vi se ett norskt ekipage imponera. Flashing Boko provade lyckan i montéeliten på Solvalla, men där blev det galopp och oplacerad. Nu kom de till Sverige för att ta revansch och det var en kanonfin prestation. Ridande Christina A Hande avvaktade när en annan norsk gäst, Welcome, drog på i ledning och satte in stöten strax innan sista sväng. Där blev det sen bara en ökning ner till konkurrenterna och en överlägsen seger på 1:12,0/1640a.

 

Två lopp på Solvalla denna söndag och varmt var det, 30 grader visade mätaren på väggen! Någon som var i hetluften var Lina Johansson som såg ut att gå mot seger i första loppet tillsammans med T.Dorsey. Men hon fick se sig förbipasserad av Anna Erixon och Gurra Knight den sista biten. 

Revansch kom i andra loppet då Lina ledde runt om med Harkeröds Sofie.

 

Veckans sista lopp reds på Vaggeryd samma söndag. Här gick segern till Blue Snapper och Sofia Adolfsson. Hästen montékvalade 10 april och har sen gjort fyra starter som resulterat i lika många segrar. Imponerande! 

 

 

 

 « Tillbaka