Sommartravsmonté final avgjord

Veckan inleddes med ett kallblodslopp på Hagmyren. Här fick vi se Spydo Ö.K. ta sin andra seger på tre försök. Red gjorde Sofia Adolfsson och tränar gör Öystein Tjomsland. 

 

Sofia Adolfsson kastade sig ner till Färjestad och tog även där en seger. Då på varmblod med Björn Goops Jula Extreme. Färjestad hade två montélopp denna dag. Tyvärr ströks Rock Me. Vinnaren Pathos O.M. var helt överlägsen och ledde från start till mål och för att sedan gå undan långt, långt före sina konkurrenter. Red gjorde Christina A. Hande. 

 

Jubileumspokalen, den orange kvällen, som Solvalla står värd för bjöd även på Sommartravsmonté final denna tisdag. Här fick vi se en helt heroisk insats av Polycrates Face som tillsammans med Sofia Adolfsson drog sönder sina konkurrenter och kunde gå i mål med fulla krafter kvar, på tiden 1:13,8! 100.000 kronor inkasserat!

 

Sofia Adolfsson fortsatte segertåget till Eskilstuna påföljande dag. Eskilstuna stod värd för V86 och hon hoppade upp på Raggamuffin. Lars Järpedal tränar.

 

Trots galopp så blev det en säker seger för Golden Jubilee och Moa Jakobsson när Visby anordnade breddtrav på lördagsförmiddagen. 

 

Gävle var värd för V75 denna lördag när E3 skulle avgöras. dagen inleddes med ett montélopp och vad passar inte bättre än att inleda med ett hemmaekipage? Emilia Leo red Åke Siikavaaras Celine K.S. till seger på tiden 1:15,7/2140a.

 

Solvalla och breddtrav denna söndag bjöd på fartfest i första montéloppet. Cast Bolt ångade på där framme och öppnade första 500m på 1:10,3 och första 1000m på 1:12,3. Med en liten lucka till ledaren satt Anna Erixon och Chatman och tog det snåppet lugnare, vilket gav resultat. När Anna styrde på gick 12-åringen förbi ledaren på ett steg och kunde gå undan till en betryggande seger. Malin Hurtig tränar. 

I lopp nummer två fick vi se Anna Erixon i vinnarcirkeln igen. I ett lopp med endast sex hästar till start så kom hon tillsammans med Min Stormvind enkelt till ledning. Där blev dock stoet lite väl laddad så Anna fik lite att brottas med. Men det höll hela vägen in till en säker seger, Två uppsittningar gav två segrar=100%ig dag för Anna!

 

Dannero hade också breddtrav denna söndag, även här var det två lopp. I lopp 2 var det dags för varmblodsmonté och här fick vi se en tränardebutseger. Level Change gjorde sin första start för tränaren Erica Sandström och det kunde inte gå bättre. Seger med Susanne H Osterling på ryggen.  I lopp 6 reds det ett montélopp för kallblod. Stöten, som fick sitt namn efter att som fölunge hamnat vid eltråden, har provat monté tre gånger tidigare men med en femteplats som bäst. Idag var det ordning på benen och det blev en överlägsen seger. Johanna Stark red och Jennie Mood tränar.  

 

Tingsryd stod värd för denna Grand Slam 75-söndag och hade ett montélopp med innan stora streckspelet. 6 hästar kom till start efter två strykningar men ändå ett fint startfält. En häst som har kapacitet men ibland ställer lite till det för sig själv är Veijo Heiskanens Viking Olympic. Idag var både huvud och ben med och tillsammans med Iina Aho blev det en säker seger. Två längder blev maginalen och tiden 1:12,9/1640a.  « Tillbaka