Egentränad ritt vann Gävleborgs montéserie final!

Årjäng inledde lördagens trav och vi fick se Mimmi Elfstrands Laza Magic ta andra raka montésegern. Denna gång med Josefine Ivehag på ryggen. Det var ledning från start till mål som gällde även denna gång.

 

Hagmyren stod värd för V75 och trots 100.000 kronor i förstapris i Gävleborgs montéserie final så lockades endast 6 hästar till start. Men ändå blev det ett spännande lopp med flera ledarskiften och glädjen vi fick se i vinnarcirkeln var enorm!  Solvallaryttaren Jennifer Persson lotsade sin egentränade Cut Him Some Slack först över mål och bjöd på en rejäl segergest. Segertiden blev 1:14,4/2140a och vinnaroddset 6,27. 

 

Två lopp på Solvalla denna bredloppssöndag. Först ut ett kortlopp startat med autostart. Till ledning red Jenny A Björk på Lionel och där höll de sig. Vinsten blev med en hals till godo före en bra spurtande Moolger. Segertiden 1:15,9/1640a. Detta var Lionels andra montéseger på 12 försök, varav alla har resulterat i pengaplacering och åtta av dem på pallen. Lionel tränas av Jan I Jönsson.

I det andra loppet var det endast sex hästar som kom till start. Här gjorde Thomas Lönns Ashbury Park montédebut på ett bra sätt och tillsammans med Clara Jonasson blev det en säker seger.  

 

En häst som verkligen visat sig gilla monté är Daniel Wikbergs Assault. Söndagens uppgift på Östersund, i samband med V75, var hästens fjärde raka montéseger och har hittills inte förlorat under sadeln. De två första loppen vann Christina A Hande och nu precis som näst senast var det Sofia Adolfsson som satt på ryggen. 

 

Axevalla är en av banorna som satsar på att ge nya ryttare chansen. De har ofta lopp utskrivna för ryttare som under 2017 red färre än 30 lopp. Så också denna måndag. Julia Andersson är en duktig ryttare som tar för sig mer och mer och så var fallet i detta lopp. Tillsammans med hennes pappa Göran B Anderssons Ugly Duckling så red hon till en enkel seger 10 längder före tvåan Kakan. Segertiden blev 1:16,6/2140a och de infriade favoritskapet till oddset 1,77.

 

En annan ryttare som tar för sig på ett bra sätt är Tova Bengtsson. Denna onsdags kväll begav hon sig tillsammans med Bonnies Celebrity till Solvalla och fick med sig 30.000 kronor hem till Halmstad och till tränaren Stefan Persson. Segertiden 1:14,072140a. 

 

En skräll bjöd Kalmar på denna fredagskväll. Leif Ljunggrens Morgan Atlas segrade tillsammans med Alicia J Larsson. Oddset blev 23,90.

 

Även Rättvik hade montélopp denna fredag när det anordnades breddlopp. Här blev det seger för hemmaryttaren Nathalie Blom tillsammans med Ringhio O.K.

 

 

 

 « Tillbaka