Lennartsson (och Svensson?) siktar mot SM!

Lördag förmiddag och breddtrav på schemat. Skellefteå höll igång denna gång och vi fick se favoriten ta hem segern i montéloppet. Det var Sangrita Ås som tillsammans med Janita Luttunen var spelad till 1,98 som höll vad spelarna gissat.

 

En ny montéstjärna verkar ha tänts i Solvallatränaren Per Lennartssons stall. Under lördagens V75-tävlingar på Färjestad hade Order To Fly en promenadseger tillsammans med Jenni H Åsberg och med mycket krafter sparade går promenaden vidare mot SM på Åby den 13 oktober. Spännande! 

 

Smålandsmästaren avgjordes på Vaggeryd både i sulky och monté, med 50.000 kronor till segraren i sadelloppet. Här tog ett Åbyekipage hem potten; Mats Olsson tränar och äger, Iina Aho red och hästen heter Robin Hood. Tredje raka montésegern!

 

Även i Gävletränaren Olle Alséns stall verkar en montéstjärna ha tänts. Quiet Please gick ut i sin andra montéstart denna söndag på Hagmyren och det var en promenad i parken. Ledning och gled behagligt in i mål med många längder till godo på trion som kom bakom. Emilia Leo red. 

 

Halmstad inledde sista veckan i september och Åsa Svensson fick tillsammans med Dream In Matchtown besöka vinnarcirkeln. 1:13,4/1640a blev segertiden. 

 

Undan gick det sista biten på Jägersro på tisdagskvällen, hård slutstrid blev det men Jennifer L Oscarsson och Tristan Cesar satte nosen först, före Noble Face och Sofia Adolfsson. 

 

En rejäl montédebut var det för Claes Svenssons Whisky Akema på onsdagen när Åby var V86-saxbana. Montéloppet låg inom V86 och enligt många var det omgångens bästa lopp. Whisky Akema vann tillsammans med Sofia Adolfsson på fina tiden 1:12,9/2140a. Kan det ha varit test inför SM?« Tillbaka