Emilia Leo vann montébästen!

Först ut i november var Åby som den första i månaden ordnade montélopp. Enclave tog sin andra montéseger på lika många försök och red gjorde även denna gång Sofia Adolfsson. Kan det möjligtvis vara så att de laddar mot fyraåringsmontén på Solvalla?

 

Den forna montéstjärnan Criks Hurrican hyllades med ett namngivet lopp då Romme höll V75-tävlingarna på lördagen. Och en riktigt fin montéhäst fick vi se, tillsammans med en av Sveriges främsta ryttare: Cut Him Some Slack med sin tränare och ryttare Jennifer Persson, tog hem segern. Det var ekipagets tredje seger på fyra försök sedan Jennifer tog över träningen. 

 

På lördagskvällen så hade Östersund montélopp och en av Norrlands just nu bästa montéhästar tog återigen en seger. Det är Igor Sånna som vi syftar på och som vanligt så var det Lena Fritz i sadeln.

 

Montébästen avgjordes på Solvalla för 2018. Det är de 10 främsta ryttarna under året under alla Solvallas montélopp som rider två lopp där det samlas poäng. Även tidigare resultat under året ger poäng. Första loppet vann Emilia Leo med Mattias Djuses Vidivici C.C. före en bra spurtande Trust De Luxe för Anna Erixon. Andra loppet tog Tova Bengtsson hem med Stefan Perssons Twins Zaack. Totala segraren med flest poäng blev till slut Emilia Leo.

 

Emilia Leo fortsatte med seger under torsdagen. Då var det Bollnäs som var platsen och hästen Angry Bird Am. Det var även ett kallblodslopp den kvällen. Dock blev det galopp för Emilia och favoriten Närbyflickan, så då passade Amanda Hedlund på att besöka vinnarcirkeln. Hon red Sort Gull åt Tord Uppling.

 

Fredagskvällen bjöd på tävlingar från Färjestad och här blev det en säker favoritseger. Viking Olympic och Iina Aho tog återigen en seger tillsammans. 

 

Skylane har vi inte fått se på banan sedan april men är nu tillbaka med gott besked. Conrad Lugauers häst har gjort tio montéstarter och alla har varit på pallen. Med lördagens start på Åby blev det femte segern. Henriette Larsen red. 

 

Eskilstuna hade dubbla V75:or denna helgen och på lördagen fick vi återigen se Sofia Aronssons fina fux Star Advisor Joli ta en enkel montéseger. Stina Swartling red och ekipaget tog enkelt ledning och gled iväg till en säker seger med tussarna kvar.

 På söndagen debuterade Markus B Svedbergs On The Line i monté och det såg ut att passa alldeles ypperligt. Sofia Adolfsson red till seger.

 

 

 

 

 

 « Tillbaka